Hvad skal ‘barnet’ hedde?

Standard
Sigurlína

Sigurlína – Sigur betyder sejr, Lína betyder snor

Når nu de længe ventede føl er kommet til verden, skal de have et navn, men alle føl er nuttede og fantastiske, så hvordan bestemmer jeg lige navnet på en lille nyfødt hoppe eller hingst, når jeg ikke kender den..?

Nogle avlere har ‘regler’ for, hvordan de giver navne. Måske skal føllets navn begynde med samme forbogstav som hoppen, eller føllets navn være relateret til søskende og mor. Jeg har en selv hoppe, der hedder þruma (‘Torden’), hendes mors navn er Elding (‘Lyn’).

Jeg går ikke efter bestemte navne, men hvis jeg i løbet af året falder over et islandsk hestenavn, jeg synes er flot, noterer jeg det. Og så vil jeg gerne vælge navne, der ikke er meget brugte. Jeg kommer nok ikke til at døbe mit hoppeføl Stjarna for eksempel. Det er der omkring 900 heste, der hedder i dag.

Náttar

Náttar betyder skumring

Mit føl fra i år, Sigurlína, har fået sit navn, fordi da jeg boede på Island, arbejdede jeg et efterår hos Magnús på Íbishóll. Hans næstældste datter hedder Sigurlína, hun er en sød pige med et sjældent navn.

Hvis det passer, giver jeg gerne navn efter udseende, farve eller kendetegn. Jeg skeler ikke så meget til, om navnet er let at udtale, men nu er jeg også selv i den heldige situation at tale flydende islandsk, så det går nok med udtalen – for mig i hvert fald.

Skýr

Skýr betyder intelligent eller klar. Men det er også navnet på et islandsk mælkeprodukt, de fleste kender.

Skýr her til venstre fik sit navn ikke på grund af ordets betydning men på grund af det hvide, han har på næsen. Man har jo lov til at være lidt opfindsom.

Hvordan finder I andre navne til jeres heste??
Skriv endelig jeres bud i ‘leave a comment’ herunder :o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s